Skip to content

PREDAVANJE PHILIP NAPIER I JOHN BYRNE

U sklopu ovogodišnjeg, 6. bijenala slikarstva, umjetnici Philip Napier i John Byrne održat će predavanje i predstaviti svoje radove na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u sklopu programa „Irish Days“.

John Byrne rođen je u Belfastu, a Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Slade School-u u Londonu. Živi i radi u Dublinu od 1996. Autor je niza istaknutih umjetničkih djela u javnom prostoru, uključujući „Dublinsku Posljednju večeru“, 2004., „Misneach“ 2010. te monumentalnu konjaničku skulpturu u Ballymunu. Ima iskustva u performansu,  uključujući performanse u The Border Interpretative Centru. Trenutno radi na novom umjetničkom djelu u javnom prostoru za Vijeće Fingal Co.

Philip Napier je pedagog i umjetnik, a trenutno radi kao voditelj Škole likovnih umjetnosti na Nacionalnom fakultetu za umjetnost i dizajn u Dublinu. Napier radi pojedinačno i u suradnji s raznim institucijama, a rukovodio je i sudjelovao na velikim umjetničkim manifestacijama. O djelima Philipa Napiera pisalo se i u nacionalnom te međunarodnom tisku, poput Los Angeles Timesa, Sunday Timesa, Irish Timesa, Art Monthly i dr. Napier je jedan od osnivača Flaxart Studios u Belfastu, a član je i Odbora za planiranje u galeriji i studijima FE mcWilliam.